door

Afronding Fabulos project

Het Europese Fabulos project is helaas alweer afgerond. 50 dagen lang zijn we in Helmond in operatie geweest met de shuttle als Last-Mile oplossing. In samenwerking met de gemeente Helmond, Hermes, Fontys, TU Delft, BUAS, SAGA, RDW, AON en de hulpdiensten heeft The Future Mobility Network (FMN) een geweldig project neer kunnen zetten waar we met z’n allen kunnen leren van de inzet van een automatisch rijdende shuttle op de openbare weg in Helmond. De evaluatie tussen alle stakeholders van het project heeft plaats gevonden en we hebben geleerd dat we met z’n allen moeten blijven ontwikkelen om de beperkingen die er zijn voor opschaling te minimaliseren en nieuwe functies te kunnen testen in pilots op de openbare weg.

FMN heeft als marktleider in de implementatie van automatisch rijdende shuttles op de openbare weg weer een mooi resultaat neergezet met de uitvoering van het project in Helmond. Het was geen gemakkelijk traject, want er komt veel kijken bij de integratie op de openbare weg.

hallo

Samen met gemeentes, provincies (en onze huidige en toekomstige partners) gaan wij graag nieuwe uitdagingen aan waar shuttles waarde kunnen bieden aan verschillende toepassingen.

Toepassingen kunnen zijn:

  • Het verminderen van het autogebruik en dus de CO2-uitstoot in een omgeving door alternatief vervoer te bieden van deur tot deur.
  • Een goede bereikbaarheid van afgelegen gebieden door een slimme aansluiting op OV- hubs, waardoor de huidige OV-lijnen niet doorgetrokken hoeven te worden.
  • Verkeersveiligheid vergroten door de openbare ruimte autoluw te maken en de menselijke factor uit de besturing van de shuttle te halen.
  • Het verminderen van het benodigd aantal parkeerplekken en deze ruimte gebruiken voor woningen, recreatie en groen.

Meer weten? Lees hier onze andere nieuwsartikelen

Menu